Nu even praktisch - Reisverslag uit Delhi, India van Elza Zijlstra - WaarBenJij.nu Nu even praktisch - Reisverslag uit Delhi, India van Elza Zijlstra - WaarBenJij.nu

Nu even praktisch

Door: Elza

Blijf op de hoogte en volg Elza

10 Juli 2006 | India, Delhi

Hallo,

Sorry, nu laat ik jullie nog niet met rust. Schrijven op waarbenjij.nu is een verslaving! Maar ik kan jullie gerust stellen door te zeggen dat ik maar heeeel kort de afgelopen dagen beschrijf en dan overschakel tot de praktische kant van de zaak: waar ben ik wanneer te bereiken (want in Nederland gaat natuurlijk weer alles op de regeltoer).

Na een brakke nacht van niet-slapen, maar wel een mooie film kijken (Samsara) en biertjes drinken met Carlos en Nicolas (die in 5 weken van Manali naar Leh gaat lopen over de bergen), gingen we 3.00 op de bus naar Amritsar. Ik zat ingeklemd tussen Klaske en een dikke vrouw en het was mijn eerste busreis waar ik echt verrot zat, want ik moest ook plassen en de bus stopte niet. Om 11.00 arriveerden we heel gaar in Amritsar. Na een gegrilde sandwich en een sterke koffie in een tentje waarvan de eigenaars keken alsof ze danig door het leven werden gekweld gingen we naar de Gouden Tempel. Dit is het heiligdom van de sikhs, de religie waar ik een zwak voor heb. De Gouden Tempel is een prachtige tempel, omringd door water en witte muren. In de Gouden Tempel wordt gebaad en gebeden door allerhande Aladin-achtigen. KLeine sikhjes hebben een vlechtje achterop hun hoofd, afgesloten door een zakdoekje dat als een dopje op hun voorhoofd zit. Iets grotere sikhs hebben een soort panty op het hoofd en zien er uit als Mickey Mousjes met 1 oor en de grootste hebben allerhande gekleurde tulbanden en dragen soms dolken en puntschoentjes. Mooi gezicht. De vrouwen kleden zich zoals gewoonlijk in allerhande gekleurde sari's.

Na de tempel gingen we naar een memorial waar de Engelsen honderden Indiers hebben neergeknald in hun strijd voor onafhankelijkheid. Daar bitchten Klaske en ik weer allerhande irritante jongens af (India maakt je soms tot een onsympathiek wezen).

En toen door naar Delhi waar Joris op ons wachtte slap als een vaatdoek, want zijn darmen werden bewoond door wrede bacterien. Nu is hij weer aan de betere hand en kan samen met ons flauwe grapjes maken over meneer Cactus. Op dit moment wacht ik op mijn galajurk die allang af had moeten zijn, maar toen ik bij de sikh-tailor kwam, lag mijn stof nog onaangeraakt in een hoek. Deprimerend gezicht en een smet op het sikhblazoen. Nu heb ik ge-eist dat ie em om 0.00 af komt leveren bij ons hotel. NO excuses, baardmans!

Nu praktische zaken:
- ik kom 12 juli aan op Schiphol en ben 13 juli bereikbaar voor commentaar op: 0511-464443 (nummer van de familie Zijlstra in het pittoreske Burgum waar ook veel koeien zijn)
- rond 18 juli trek ik met mijn backpack naar het verre Nijmegen, peanuts natuurlijk na treinreizen van gemiddels 18 uur. Daar ben ik bereikbaar op 024-3224832 (Prof. Bromstraat 20)
- 23 juli, na hopelijk leuke 4daagse feestjes (dat wordt LEUK, Joris en Klaske ;)), ga ik met papa, mama en Selma op vakantie naar Frankrijk, ik weet niet precies hoelang
- mijn kamer op Prof. Bromstraat betrek ik weer begin september

Oja, nog even for the record waar ik het meest naar verlang:
- witte broodjes met kaas
- zacht zoete dropgezichtjes
- dadeltaart gemaakt door papa
- vis-witlof-wortel combi gemaakt door mama
- ovenschotel gemaakt door Steven
- pasta pesto gemaakt door mezelf
- praten met goed geklede jongens die niet zeggen: 'Helloooo, whereyoufrom? Can I take snap?' ('NO') 'Me student, only want to practice English' ('My ass')
- winkelen zonder dat 10 mannen in je oor snerpen: 'Hello madam, whatyouwantwhatyouwant?'
- rose op het Hoogeveldtveldje
- witbier op terras
- een nacht lang dansen

(familie, vat de eerste vier dingen op als flinke hint!)

En nu echt doei en tot snel!

liefs Elza

• 10 Juli 2006 - 18:49

Jelly:

Goede reis Elza! Tot vrijdag! (zie verder je e-mail :) Doeg

• 10 Juli 2006 - 18:50

Gemma & Gé:

Wat Joris heeft heet de "Delhi belly", neem het niet mee naar huis....

Sankar is vandaag verloofd met Vanilla.

Goede reis

G&G en de DD's

• 10 Juli 2006 - 19:12

Reurt:

Is dat van die koeien in Burgum een indirecte uitnodiging? Goede reis en tot snel. Ik heb zo het donkerbruine vermoeden dat wij wel wat informatie uit te wisselen hebben.....

Cheers!

• 10 Juli 2006 - 20:18

Eva:

Lieve Elza, Goede vlucht terug en daarna natuurlijk de 4Daagse feesten!!!
    liefs

• 10 Juli 2006 - 23:18

Joyce:

Yeah..ik ga je dus nog zien eer ik vertrek!! Tot snel muts!

• 12 Juli 2006 - 19:34

Tetske:

Heej lieve elzaa!!
    Ik ben nog niet helemaal bij met je verhalen... maar bijna allemaal heb ik ze gelezen:) Ze waren weer superr!! Deze laatste heb ik iig wel gelezen en wat leuk dat je al bijna weer naar Nijmegen komt!! Tof dat je er net met de 4daagse bent zeg!! Oow ik zie dat je vandaag alweer in Nederland bent!! Wat snel opeens:) nou ik hoef je dus geen goeie reis meer te wensen...:P maar tot snel hoop ik!! Heel veel liefs, tetske

Verslag uit: India, Delhi

Ik ga op reis naar India om eerst twee maanden te werken bij een arts ('dr.Mac') in Kodaikanal (Tamil Nadu, Zuid-India). Daarna ga ik een klein gedeelte van de rest van India verkennen met de trein, te voet, de bus, per riksja, op een boot en evt. per fiets, al fietsen Indiase fietsen beroerd geloof ik.

Begrippenlijst:
Gé en Gemma = Nederlands echtpaar dat sinds lange tijd in Zuid-India woont en daar actief is voor Boys en Girls Towns Nederland
Holland House = het huis waar Gé en Gemma wonen en waar ik 6 jaar geleden 3 maanden logeerde samen met Susanne om vrijwilligerswerk te doen voor Boys en Girls Towns Nederland (Holland House is incl.'staffmembers', veel dieren, een meer, dakterras en prachtige tuin)
Dr. Mascarenhas = dokter in Kodaikanal, Zuid-India. Heeft in Duitsland oogheelkunde gestudeerd en werkt nu al lange tijd voor de 'poor and needy' in Kodaikanal en omliggende bergdorpen. Hij doet o.a. veel met TBC
Klaske = vriendin vanaf de middelbare school en reisgenote vanaf 15 mei
Joris = kennis via studie geneeskunde in Nijmegen, die ik zal ontmoeten in Kodaikanal (hij werkt ook bij dr. Mac gedurende enige tijd)
www.medizinische-hilfe-mascarenhas-indien.de = site met info over het werk van dr.Mac
TBC = tuberculose